Kuinka usein treenaat?

Treenaan lähtökohtaisesti joka päivä.

En treenaa niinä päivinä kun en oikeesti ehdi, jaksa, olen nukkunut huonosti, liian stressaantunut… En siis pakota itseäni treenaamaan paitsi joskus välillä, kun tiedän oikeasti tarvitsevani potkun persuksille.

Käytännössä treenaan tällä taktiikalla 3-7 krt viikossa. Harvemmin lasken päiviä, mutta hiukan huolestun, jos on ollut useampi päivä ilman.

Millä intensiteetillä treenaat?

Treenaan pääsääntöisesti sillä intensiteetillä ja sitä lajia, mihin motivaationi kulloinkin riittää. Joskus treenaan kovaa, joskus chillisti esim teen enemmän liikkuvuustreeniä ja kehonhuoltoa (kaikkee kivaa!).

Tärkeintä on pitää ilo urheilussa. Fakta on se, ettei kukaan jaksa mitään skeidaa loppuelämäänsä. Eli jos tavote on olla timmi ensi kuussa, niin hampaat irvessä ja kyyneleet silmissä treeni voi toimia. Jos tavote on olla kovassa kunnossa seuraavat 60 vuotta, niin kannattaa olla itselleen sopivasti armollinen ja pitää hyvästä fiiliksestä kiinni.

Toisinaan hyvä fiilis toki tulee rankemmasta treeneistä. Keho tietänee, milloin on fyysistä ja psyykkistä stressiä liikaa ja milloin taas fysiologia on siinä kunnossa, että kroppaa voi tosissaan haastaa. Uni, ruoka ja stressi vaikuttaa aina.

Isot päämäärät ja erityiset elämäntilanteet tuovat lisää stressiä. Urheilu voi toisaalta auttaa, mutta toisaalta pahentaa hermoston kuormitusta. Esim. pääsykoelukemisten yhteydessä kannattaa olla itselleen riittävän armollinen, mutta kuitenkin pitää aktiivinen elämäntapa.

Muita treeniajatuksia

Ei kannata harrastaa morkkiksia. Jos ei suju tai on ollut turhan paljon lepopäiviä tai peilikuva ei juuri vastaa täysin toiveita, niin no big deal. Tärkeintä on, että yrittää. Ja yrittää uudelleen ja uudelleen.

Urheilu pitää kropan toimintakunnossa. Kroppa palkitsee tästä kantamalla minut parhaansa mukaan. Osoitan kiitollisuuteni keholleni pitämällä siitä huolta jatkossakin.