Marianne Vihervuori

Olen 94-syntynyt seikkailija, jolla on taipumus ajautua kummallisiin tilanteisiin. Minulla on yleensä monta projektia kesken, osasta tulee valmistakin.

Kirjoittamisesta ja bloggaamisesta

Bloggaan epäsäännöllisen säännöllisesti hyvinvoinnista, liikunnasta, seikkailemisesta, kirjoista, yhteiskunnallisista asioista sekä opiskeluun ja uraani liittyen. Teen tätä blogia tällä hetkellä omaksi ilokseni kaikkien muiden projektieni ohella, joten olen pahoillani, jos toisinaan julkaisujen välillä ehtii hurahtaa tovi.
 
Suvussani on luettu paljon ja sekä äitini että isovanhempani ovat julkaiseet kirjoja. Minulla on kapea-alainen lukivaikeus, jonka vuoksi opin puhumaan, lukemaan ja kirjoittamaan tavallista myöhemmin. Koska luin hitaasti,  äiti lupasi minulle euron jokaisesta lukemastani kirjasta. Kun Potterit ja muut fantasiakirjat alkoivat kulua kiihtyvään tahtiin, rahaa ei enää herunut, mutta lukeminen jatkui. Ahmin kirjallisuutta välillä lähes eskapistisesti läpi lapsuuteni.
 
Kirjoittaminen on aina ollut minulle luontevin tapa ilmaista itseäni ja käsitellä tunteitani. Aloitin alunperin bloggaamisen noin 16-vuotiaana, kun tajusin, että tekstini pölyyntyvät pöytälaatikkoon. Bloggasin tai en, tekstejä syntyy. Olen työssäni kirjoittanut yrityksille hakukoneoptimoituja artikkeleista kirjavista aiheista ja korjaillut muiden tekstejä vastaamaan sekä hakukoneiden että ihmisten tarpeisiin entistä paremmin.
 

Ura ja elämäntapa

Valmistuin kauppakorkeakoulusta markkinoinnin pääaineesta kandiksi 2018. Perustin välittömästi oman toiminimen. Puolen vuoden päästä, kun asiakaskuntaa oli karttunut, lähdin Indonesiaan. Elin vuoden 2019 ns. diginomadina. Minulla ei ollut omaa asuntoa, vaan elin eri puolilla maailmaa (erityisesti Balilla ja Espanjassa). Tein töitä etänä läppäriltäni asiakkaille. Olin opiskeluni ohella hankkinut omatoimisesti itselleni ammattitaitoa hakukonemarkkinoinnin parissa, mitä sitten konsultoin pienille ja keskisuurille yrityksille.
 
Palasin Suomeen vuoden lopussa ja vuokrasin asunnon, koska kaipasin psykologiaa ja halusin hakea opiskelemaan. Olin elänyt unelmaa maailmalla, mutta tunsin, että on aika keskittyä taas opiskeluun ja kokeilla rakentaa elämää Suomessa.
 

Päivitetty 26.12.20

Faktat

Nimi: Marianne Vihervuori
Syntynyt: 1994
Elinpiiri: Suomi ja maailma
Koulutus: Kauppatieteiden kandidaatti, haen opiskelemaan psykologiaa. Harrastukset: Vaikka ja mitä. Paras ehkä jos laadin näistä luettelon erilliseen postaukseen.
Motto: "Lapsena luin tarinoita, tänään elän niitä." "I'm no fool, I'm just upside down." (- Paloma Faith) "Pelko on huono syy olla elämättä elämää."
Ota yhteyttä: marianne@marianneventures.com

Marianne Ventures muissa kanavissa